Heracles krijgt 'congratulations' na thuisnederlaag: 'Jullie speelden fantastisch'

Heracles krijgt 'congratulations' na thuisnederlaag: 'Jullie speelden fantastisch'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 09:29zo 19-05-2019 om 09:29

Heracles Almelo verloor zaterdagavond het play-offduel met FC Utrecht in het eigen Polman Stadion met 0-2 en lijkt Europees voetbal te kunnen vergeten. Trainer Frank Wormuth ziet echter nog voldoende perspectieven voor de return in Utrecht van dinsdagavond.

De Duitser was dik tevreden over het spel van zijn ploeg. "Wat ik gezegd heb in de kleedkamer? Congratulations, jullie hebben fantastisch gespeeld, veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven", citeert hij zichzelf in gesprek met de NOS. "Respect voor de jongens, complimenten. We hadden alleen de goals moeten maken, dan ziet de wereld er heel anders uit."

Wormuth houdt zich voor de returnwedstrijd vast aan het voorbije Champions League-seizoen. "Het staat maar 0-2, wij hebben nog steeds een grote kans om door te gaan. Ik heb dit seizoen Champions League-wedstrijden gezien waarin een achterstand van vier doelpunten goed werd gemaakt. Dus waarom zouden wij dit niet goed kunnen maken? Ook tegen een team als FC Utrecht? Natuurlijk."

FC Utrecht en Heracles beginnen dinsdagavond om 18.30 uur aan de returnwedstrijd. De winnaar van het tweeluik gaat met Vitesse of FC Groningen strijden om een Europa League-ticket.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie gaat de play-offs om Europees voetbal winnen?

(5694 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws