'Toen Ajax Ten Hag haalde, zei ik direct tegen mijn vrienden: ze worden kampioen'

'Toen Ajax Ten Hag haalde, zei ik direct tegen mijn vrienden: ze worden kampioen'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 10:53zo 19-05-2019 om 10:53

Ruud Boymans had direct het volste vertrouwen in Erik ten Hag, toen de huidige Ajax-trainer in januari 2018 overkwam van FC Utrecht. De momenteel clubloze spits werkte tijdens het seizoen 2015/2016 met Ten Hag samen in De Galgenwaard.

FC Utrecht haalde de bekerfinale én de eindstrijd van de play-offs om Europees voetbal. Ten Hag maakte diepe indruk op Boymans en dwong anderhalf jaar later een transfer naar Amsterdam af. "Hij was toen al geniaal. Toen Ajax hem gehaald had, zei ik direct tegen vrienden en familie: Ajax gaat kampioen worden", vertelt de dertigjarige Limburger zondagochtend in De Tafel van Kees op FOX Sports.

Tijdens zijn eerste halve seizoen moest Ten Hag nog heel wat scepsis overwinnen. "Mijn vrienden zeiden toen: dat is toch helemaal niks? Ik zei: nou, wacht maar. Als hij het op de rit krijgt, is het gewoon een trainer die tactisch heel sterk is en gewoon goed met de jongens omgaat", aldus Boymans, die vindt dat Ten Hag vooral goed overweg kan met 'moeilijke jongens'. De 49-jarige Tukker kreeg in Utrecht te maken met Yassin Ayoub. "Die kwam heel vaak te laat, er gebeurde nogal eens wat. Maar hoe Ten Hag daarmee omgaat, fantastisch. Bij Ajax lopen vast ook dat soort jongens, die hij toch op de rails krijgt."

Ten Hag heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug. De trainer leidde Ajax naar de landstitel, de KNVB Beker én de halve finale van de Champions League: het leverde hem de Rinus Michels Award op, de prijs voor de beste trainer van de Eredivisie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Ten Hag de beste trainer in de Eredivisie?

(17552 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws