Halve finale nacompetitie: Go Ahead doet zichzelf tekort tegen Den Bosch

Halve finale nacompetitie: Go Ahead doet zichzelf tekort tegen Den Bosch

19-05-2019 14:10
38

Het heenduel in de halve finale van de play-offs om promotie tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch is zondagmiddag geëindigd in een remise. Het werd in de Adelaarshorst 2-2. Over enkele dagen volgt de return. 

FC Den Bosch kwam in Deventer op een 1-0 voorsprong via Jort van der Sande. Hij kopte een voorzet vanaf links knap binnen. De gelijkmaker van de thuisploeg van trainer John Stegeman liet niet lang op zich wachten. Julian Lelieveld draaide een bal in en door een slim overstapje van Paco van Moorsel verdween de bal zó in het doel.

Direct na de pauze was het een zeer effectief Den Bosch wat opnieuw de voorsprong pakte. Ditmaal scoorde Luuk Brouwers. Jaroslav Navratil maakte er een kwartier later 2-2 van. Van Moorsel had tien minuten later een uitgelezen mogelijkheid om te scoren namens Go Ahead, dat beter speelde en een overwinning verdiende. Zijn penalty werd echter gekeerd door Den Bosch-doelman Wouter van der Steen. Van Moorsel hielp de rebound, voor open doel, daarna om zeep.

Zondag staat er nog drie andere duels in de halve finales van de play-offs op het programma: RKC Waalwijk-Excelsior, TOP Oss-Sparta en SC Cambuur-De Graafschap. De winnaar van Go Ahead-Den Bosch treft Excelsior óf RKC in de allesbepalende finale.