Pieters: Ik had meer respect verwacht na meer dan tweehonderd duels

Pieters: "Ik had meer respect verwacht na meer dan tweehonderd duels"

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 14:42zo 19-05-2019 om 14:42

Erik Pieters is teleurgesteld in de wijze waarop hij is behandeld door Stoke City. De Nederlandse linksback, sinds januari verhuurd aan het Franse SC Amiens, heeft bij The Potters nog een contract voor één seizoen, maar een terugkeer lijkt onwaarschijnlijk. 

Een trainerswissel bij Stoke pakte afgelopen jaar slecht uit voor de dertigjarige Pieters. "Ik merkte vrij snel dat de nieuwe manager het niet in mij zag zitten. Tijdens trainingen zette hij een centrale verdediger of linkshalf op linksback, de positie waar ik jaren speelde. Het waren ook jongens die er nooit of nauwelijks hebben gespeeld. Ik dacht: waar is hij mee bezig?", vertelt de vleugelverdediger in gesprek met ELF Voetbal

Pieters kwam tijdens de eerste seizoenshelft amper aan spelen toe en liet zich in januari verhuren aan Amiens. Wat de toekomst brengt, weet hij niet. "Ik focus me nu op de laatste wedstrijden met Amiens om ons veilig te spelen in de Ligue 1. Daarna kijk ik wat mijn opties zijn."

Respect
"Ik heb altijd gezegd dat een competitie als die in China mijn interesse heeft. Dat zou een keuze zijn voor het geld. Daar ben ik eerlijk in. Voor een rentree bij FC Utrecht, die belofte heb ik ooit gedaan, vind ik het te vroeg. Ik denk dat ik nog een paar jaar op een hoger niveau kan spelen."

Het 'steekt hem' dat er vanuit Stoke-on-Trent geen interesse is en wordt getoond. "Ik had meer respect verwacht na meer dan tweehonderd duels voor Stoke. Het lijkt mij niet moeilijk om even de telefoon te pakken. Maar ja, dat is ook de voetbalwereld, hè?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws