Eredivisie-lot Excelsior bungelt aan zijden draadje na verlies in Waalwijk

Eredivisie-lot Excelsior bungelt aan zijden draadje na verlies in Waalwijk

19-05-2019 16:21
53

Excelsior zal over een paar dagen alle zeilen moeten bijzetten om zich te handhaven in de Eredivisie. Op bezoek bij RKC Waalwijk gingen de Rotterdammers zondag met 2-1 onderuit in het heenduel van de halve finale in de nacompetitie. 

Excelsior eindigde het reguliere seizoen met zeges op Heracles Almelo (5-4) en AZ (4-2). In Waalwijk speelde de formatie van trainer Ricardo Moniz zondag echter weinig klaar. RKC, de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie, en Excelsior bakten er in de eerste helft allebei niets van. Voor beide doelen viel amper iets te beleven.

Kort na de pauze brak Mario Bilate de wedstrijd open. De RKC-spits schoot van dichtbij binnen. Jeffrey Fortes profiteerde in de 71e minuut van slecht verdedigen door de thuisploeg. Hij schoot hard raak. Uiteindelijk was het RKC dat aan het langste eind trok. Vanuit een moeilijke hoek knalde Juriën Gaari binnen. 

Woensdagavond volgt in Kralingen de return. De uiteindelijke winnaar neemt het in de allesbepalende finale op tegen Go Ahead Eagles of FC Den Bosch. Die twee clubs hielden elkaar eerder op de middag op gelijke hoogte in Deventer.