Barcelona eindigt met remise na foutjes Cillessen en dubbelslag Messi

19-05-2019 18:10
43

Landskampioen FC Barcelona heeft het laatste competitieduel van het seizoen gelijkgespeeld. Op bezoek bij Eibar werd het 2-2. Lionel Messi tekende voor beide Barça-doelpunten; Jasper Cillessen ging bij de twee tegentreffers niet vrijuit.

In de twintigste minuut van de wedstrijd ging Cillessen in de fout toen Marc Cucurella van dichtbij laag en hard op doel schoot. Via de arm van de Oranje-goalie verdween de bal over de lijn.

Snel na die openingstreffer was het de beurt aan Messi. In de 31e én in de 32e minuut liet de Argentijn het net bollen. Messi krikte zijn seizoenstotaal daarmee op naar 36 doelpunten. Hij heeft nu al zes seizoenen op rij 50 doelpunten of meer gemaakt namens Barcelona.

Bij de 2-2 van Pablo De Blasis handelde Cillessen wederom niet overtuigend. De doelman kopte een diepe bal weg en zag een paar seconden later hoe De Blasis op prachtige wijze raak schoot. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer.

Barça speelt dit seizoen nog één wedstrijd. Op 25 mei staat de finale van de Copa del Rey op het programma. Valencia is de tegenstander.