'Ik vind het verschrikkelijk voor de fans, excuus, dit kan natuurlijk niet'

'Ik vind het verschrikkelijk voor de fans, excuus, dit kan natuurlijk niet'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 18:23zo 19-05-2019 om 18:23

Ricardo Moniz schaamt zich voor de wijze waarop Excelsior zich zondagmiddag heeft gepresenteerd in Waalwijk. Op bezoek bij RKC, in de halve finale van de nacompetitie, werd met 2-1 verloren. Degradatie dreigt. 

Excelsior oogde 'onherkenbaar', zei Moniz na de wedstrijd, in gesprek met RTV RijnmondDe favorietenrol en de druk die daar mogelijk bij komt kijken, mag in de ogen van de coach geen rol spelen. "Dat is toch lekker, als je favoriet bent? Maar je moet het wel willen. Je kan wel achter een boom gaan staan, maar daar schieten we niks mee op", zei hij.

"In de tweede helft hadden we veel meer initiatief en daar komt ook de verdiende 1-1 uit. Maar over het geheel hebben we ons tegen een Eerste Divisie-club het kaas van ons brood laten eten. Ik vind het verschrikkelijk voor de fans, excuus voor dat. Dit kan natuurlijk niet, dat je hier als Excelsior verliest."

"Ik schaam me ook voor het verlies, de trainer is altijd verantwoordelijk. Het gezicht dat we hebben getoond tegen AZ en Heracles, het onoverwinnelijke, was nu totaal weg."

Woensdagavond moet Excelsior in Kralingen winnen van RKC om niet te degraderen. De uiteindelijke winnaar van het tweeluik neemt het in de finale op tegen Go Ahead Eagles of FC Den Bosch. Die twee clubs hielden elkaar zondag op gelijke hoogte in Deventer. 

Poll

Wie bereikt de finale?

(1996 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws