Van Persie doet transferonthulling: Het was die avond na Ajax 2 - Feyenoord 2

Van Persie doet transferonthulling: "Het was die avond na Ajax 2 - Feyenoord 2"

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 19:51zo 19-05-2019 om 19:51

Zijn transfer van Feyenoord naar Arsenal in 2004 ontstond eigenlijk met enig toeval. Dat onthult Robin van Persie in een groot interview met de Volkskrant. Afgelopen week beëindigde de 35-jarige Van Persie zijn imposante loopbaan. 

Dat hij Feyenoord vijftien jaar geleden inruilde voor Arsenal, was deels op toeval berust, vertelt RVP. "Het was die avond na Ajax 2 - Feyenoord 2. Vanuit die negatieve ervaring ontstond iets prachtigs." Tijdens die wedstrijd tussen de twee beloftenteams werden meerdere spelers van Feyenoord, waaronder Van Persie, gemolesteerd door Ajax-hooligans.

"Mijn vader was iets eerder weggegaan en was bij hotel Van der Valk een biertje halen. Toevallig sliep de chief scout van Arsenal, Steve Rowley, in dat hotel. Mijn vader had net gehoord wat er was gebeurd. Die moest even kalmeren."

"Ze komen elkaar tegen bij de bar. Mijn vader zegt: by the way, als jullie nog wat willen, moet je nu handelen, want ook andere clubs willen Robin hebben. Toen is dat proces versneld. Misschien was het bestemming. Het was een droom, Arsenal. Een kid in the sweetshop."

Van Persie speelde uiteindelijk acht jaar voor The Gunners. Via Manchester United en Fenerbahçe belandde de alltime topscorer van Oranje weer in De Kuip. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws