'Competitievervalsing' in Leeuwarden: Ik kan gewoon spelers niet opstellen

'Competitievervalsing' in Leeuwarden: "Ik kan gewoon spelers niet opstellen"

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 20:07zo 19-05-2019 om 20:07

De Graafschap-trainer Henk de Jong gaat er alles aan doen om zich ten koste van SC Cambuur te plaatsen voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Het treffen in Leeuwarden is saillant, aangezien de 54-jarige Fries komend seizoen bij Cambuur aan de slag gaat.

Van belangenverstrengeling is echter absoluut geen sprake, verzekert De Jong voorafgaand aan de wedstrijd. "We hebben ons het hele jaar de pleuris gewerkt om in de nacompetitie te komen", laat hij weten aan FOX Sports. "Ik ben nu al 34 jaar betaald trainer, dat ga ik toch niet weggooien, jongen? Ik ben stapelgek met de mensen bij De Graafschap, ze hebben me al het hele jaar gesteund."

De Jong kan zondagavond in Leeuwarden niet beschikken over Charlison Benschop: De Graafschap is bang dat de spits blessures op zou lopen wanneer hij te lang rondloopt op de kunstgrasmat in Leeuwarden. "Ze zullen bij Cambuur niet blij zijn dat ik dit zeg, maar hier ga ik me wel mee bemoeien volgend jaar: hier moet eigenlijk nieuw kunstgras in. Ik kan gewoon spelers niet opstellen, eigenlijk is het competitievervalsing."

Poll

Wie gaat dit tweeluik winnen?

(2480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws