Tiental Cambuur toont karakter en dankt keeper Mous: De Graafschap is er nog niet

19-05-2019 21:54
129

De Graafschap heeft in de play-offs om promotie/degradatie nog geen afstand kunnen nemen van SC Cambuur. De Superboeren speelden bijna drie kwartier lang met één man meer, maar stuitten meerdere malen op Cambuur-doelman Xavier Mous. De intense ontmoeting in Leeuwarden eindigde in 1-1.

De Henk de Jong-derby, de trainer van De Graafschap werkt komend seizoen bij Cambuur, voltrok zich vanaf de eerste seconde in een moordend tempo en golfde op en neer. Nadat een treffer van Cambuur-spits Nigel Robertha werd afgekeurd wegens buitenspel, werd de ban op slag van rust gebroken.

Furdjel Narsingh werd gevonden door Youssef El Jebli, bleef oog in oog met Mous ijzig kalm en trakteerde zijn oude club op een tegendoelpunt. Welgeteld twee minuten later stond het echter alweer 1-1: Robin Maulun verraste doelman Nigel Bertrams met een schot uit de tweede lijn. Aan de andere kant werd Azor Matusiwa van de 1-2 afgehouden door Mous.

Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder. Cambuur moest al snel met één man minder verder, na een onhandige overtreding van Emmanuel Mbende: de centrale verdediger trapte al vallend na tegen Fabian Serrarens en kreeg rood van arbiter Jeroen Manschot. Nabil Bahoui en Robertha misten aan beide kanten opgelegde kansen, waarna de arbitrage wederom de hoofdrol greep: de VAR constateerde een handsbal van Issa Kallon en de bal ging op de stip.

Het laaiende Cambuur-publiek reageerde zich af door met bier naar Manschot te gooien en de wedstrijd moest kortstondig stilgelegd worden. Serrarens nam vervolgens zijn verantwoordelijkheid, maar zijn matig ingeschoten penalty werd gekeerd door Mous. De Cambuur-supporters sleepten hun ploeg door de moeizame slotfase heen, maar De Graafschap kwam niet meer tot grote kansen. Beide ploegen gaan woensdagavond om 20.45 uur op herhaling in Doetinchem. De winnaar van het tweeluik speelt in de finale tegen Sparta of TOP Oss.