De Jong over 'gewoon goed punt': 'Bij Barça en Real hangen ze de vlag uit'

De Jong over 'gewoon goed punt': 'Bij Barça en Real hangen ze de vlag uit'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 23:22zo 19-05-2019 om 23:22

De Graafschap-trainer Henk de Jong kan prima leven met de 1-1 tegen SC Cambuur van zondagavond. De Achterhoekers hadden een overwinning mee kunnen nemen uit Leeuwarden, maar Fabian Serrarens miste een strafschop.

De Jong stond na afloop van de tumultueuze voetbalavond Omroep Gelderland te woord en liet weten tevreden te zijn over de puntendeling. "Een punt is gewoon goed. Bij Real Madrid en FC Barcelona hangen ze dan de vlag uit, hoor. Wij gaan zielig doen, omdat we een penalty missen." Serrarens groeide uit tot de schlemiel, maar De Jong had niet veel trek om zijn spits openlijk af te vallen. "Serrarens heeft ons vorig seizoen wel naar de Eredivisie geschoten. We moeten er doorheen prikken."

De Graafschap speelt woensdagavond de returnwedstrijd tegen Cambuur. De Jong verwacht dat het nog een hels karwei zal worden om het Eredivisie-behoud veilig te stellen. "Wij zijn geen wereldtop hè? We zijn als één na laatste geëindigd", benadrukt hij. "Je moet nu het spel maken en op de aanval spelen. Om te winnen. Terwijl je het hele seizoen vanuit de omschakeling speelt."

De Graafschap en Cambuur trappen woensdag om 20.45 uur af op De Vijverberg. De winnaar van het tweeluik speelt in de finaleronde tegen TOP Oss of Sparta.

Poll

Wie wint dit tweeluik?

(927 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws