Update: Witte rook op komst bij Ajax: Martinez arriveert op Schiphol

Update: Witte rook op komst bij Ajax: Martinez arriveert op Schiphol

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 11:49ma 20-05-2019 om 11:49

Ajax-aanwinst Lisandro Martinez arriveert maandag vanuit Buenos Aires in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf. Na de medische keuring tekent de 21-jarige Argentijn een contract voor vier seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Ajax werd het afgelopen week met Defensa y Justicia eens over de transfersom (zeven miljoen euro). Inmiddels ligt er ook een persoonlijk akkoord met Martinez, die spoedig zijn handtekening zal zetten. Hij wordt na Nicolás Tagliafico en Lisandro Magallán de derde Argentijn en na Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen de vierde zomeraankoop in Amsterdam.

Scout en Zuid-Amerika-kenner Grads Fühler noemt Martinez een 'grote vis' voor Ajax. "Hij is voetballend een betere en slimmere versie van Nicolas Tagliafico", aldus Fühler in de ochtendkrant. "Zijn techniek, zijn passing. Ondanks zijn geringe lengte (1,78 meter) speelt hij in Argentinië ook weleens centrale verdediger."

"Ik vind het een heel goede keuze van Ajax, omdat hij al twee, drie jaar écht top is in de Argentijnse competitie. Maar vooral omdat hij alle tijd krijgt om te acclimatiseren in Amsterdam. Tagliafico blijft immers nog een jaar. Net als Nico heeft Lisandro een drang naar voren. Alleen oogt het bij Tagliafico feller en agressiever, omdat dat zijn stijl is. Daar moet hij het van hebben. Dat gif miste Ajax, dus is die aankoop ook een prima match geweest."

Fühler vergelijkt Martinez liever met een Braziliaanse oud-Ajacied dan met Tagliafico. "Nico werd weleens vergeleken met Maxwell, maar daar deed je Maxwell mee tekort. Hij was een stilist pur sang, Tagliafico meer een bijter. Maar Martinez heeft wel veel weg van Maxwell", besluit de scout.

Update 11.47: Martinez is maandag gearriveerd op Schiphol, zo blijkt uit materiaal van De Telegraaf. Ajax-watcher Mike Verweij weet te melden dat de Argentijn maandag of dinsdag een vierjarig contract signeert bij de kampioen van Nederland. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws