De Boer ziet recordreeks eindigen: blamage Atlanta tegen tiental in New York

De Boer ziet recordreeks eindigen: blamage Atlanta tegen tiental in New York

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 07:24ma 20-05-2019 om 07:24

De opmars van Frank de Boer en Atlanta United in de Major League Soccer is gestuit door New York Red Bulls. De regerend titelhouder ging na vijf overwinningen op rij met 1-0 onderuit.

Atlanta bond de afgelopen weken achtereenvolgens Colorado Rapids (1-0), Sporting Kansas City (0-3), Toronto FC (2-0), Orlando City (1-0) en Vancouver Whitecaps (0-1) aan de zegekar en incasseerde geen enkele tegengoal, een MLS-record.

In de Red Bull Arena kon de ploeg van De Boer echter geen vuist maken. Josef Martínez kreeg voor rust de beste kans, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd. Ook in de tweede helft kwam Atlanta zelden in de buurt van een treffer. Dat was opvallend, aangezien Red Bull-verdediger Tim Parker al na 35 minuten een rode kaart kreeg vanwege het vasthouden van de doorgebroken Martínez.

Tot overmaat van ramp kwam het tiental van New York Red Bulls wél tot scoren. Tom Barlow kopte in de 65e minuut raak uit een voorzet. Het betekende voor Atlanta de eerste nederlaag sinds 20 april. The Red Stripes blijven steken op plek vier in de Eastern Conference. Koploper Philadelphia Union blijft wel in het vizier. Atlanta heeft vier punten minder, maar nog wel een duel tegoed.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws