AZ ziet af van assistent en gaat voor grote naam: Ik zag dat niet aankomen

AZ ziet af van assistent en gaat voor grote naam: "Ik zag dat niet aankomen"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 07:32ma 20-05-2019 om 07:32

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 08:23ma 20-05-2019 om 08:23

Gert Peter de Gunst maakt toch niet de overstap naar AZ. De Alkmaarders geven de voorkeur aan een grotere naam, bevestigt de assistent-trainer van PEC Zwolle aan De Stentor.

AZ was geïnteresseerd, maar De Gunst ontving afgelopen weekend een belletje van directeur Max Huiberts: de nummer vier van de Eredivisie kiest alsnog voor een grote naam. "Ik zag dat niet aankomen, maar ook weer wel omdat het na de goede gesprekken best lang duurde voor ik uitsluitsel kreeg."

De Gunst, die sinds 2012 op de bank zit bij PEC Zwolle, zag dat niet als 'een heel goed teken'. Toch schrok hij van de boodschap uit Alkmaar. "Als je mij dinsdag had gebeld, had ik gezegd dat het 100 procent zou gaan gebeuren. Zo dacht ik er toen echt over."

"Max (Huiberts, red.) was heel open en eerlijk", vervolgt De Gunst. "Bij AZ moet iedereen er, net als bij spelers, 100 procent achterstaan. Ik heb te horen gekregen dat ze toch gaan voor iemand met meer status, om de jonge ploeg ook voor grote wedstrijden te kunnen stimuleren. Dan baal je natuurlijk ontzettend."

AZ ving volgens De Stentor eerder bot bij Ruud van Nistelrooy, die sinds dit seizoen trainer is van PSV O19. De club is op zoek naar een assistent voor de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws