'Klap voor Leverkusen en Bosz: Dortmund haalt sterspeler voor 25 miljoen euro'

'Klap voor Leverkusen en Bosz: Dortmund haalt sterspeler voor 25 miljoen euro'

20-05-2019 07:44 Laatste update: 07:49
27

Peter Bosz raakt een van zijn belangrijkste spelers kwijt bij Bayer Leverkusen. Hoewel Die Werkself zich kwalificeerden voor de Champions League, kiest Julian Brandt voor een overstap naar Borussia Dortmund, meldt BILD.

Brandt speelt sinds de entree van Bosz in de BayArena centraal op het middenveld en in die rol maakt hij de nodige indruk. De 23-jarige Duitser was dit seizoen goed voor zeven goals en elf assists in de Bundesliga. Met zijn goede spel wekte hij de interesse van Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, Juventus en Atlético Madrid, maar Brandt wijst die topclubs af en kiest voor een transfer naar Dortmund.

Die Schwarzgelben profiteren van een transferclausule in het contract van de spelmaker. Hij kan voor slechts 25 miljoen worden overgenomen van Leverkusen. Dortmund is eveneens dicht bij de komst van Nico Schulz en Thorgan Hazard. De drie kosten gezamenlijk iets meer dan 75 miljoen euro. Dat is minder dan rivaal Bayern München alleen aan Lucas Hernandez (80 miljoen, red.) al kwijt is.