Makaay getuige van emotioneel Robben-afscheid: 'Heb ik nog nooit gezien'

Makaay getuige van emotioneel Robben-afscheid: 'Heb ik nog nooit gezien'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 11:10ma 20-05-2019 om 11:10

Roy Makaay was zaterdagmiddag in München ooggetuige van de allerlaatste Bundesliga-wedstrijd van Arjen Robben in dienst van landskampioen Bayern. Robben, wiens aflopende contract niet wordt verlengd, was tegen Eintracht Frankfurt (5-1 zege) één keer trefzeker. 

Makaay, oud-spits van Der Rekordmeister, was door Bayern uitgenodigd voor het kampioensduel. "Op het kampioensfeest heb ik ’s avonds zitten eten met Arjen en zijn vrouw. We hebben het er nog over gehad dat het toch wel bijzonder is dat vanaf 2003 tot nu het rugnummer tien bij Bayern altijd door een Nederlander is gedragen. Eerst droeg ik het en daarna Arjen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. 

"Het was voor Arjen een aparte dag. Het is gek als je de laatste thuiswedstrijd speelt voor een club, waar je tien jaar lang voor bent uitgekomen. Nadat Ribery was ingevallen en had gescoord, voelde je dat Arjen ook nog zou gaan scoren. Die goal hing echt in de lucht. Hij was zó gebrand. Ik heb nog nooit een speler zo'n sprint zien trekken om in te gaan vallen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws