'Manchester City gaat voor 'No 1 choice' en moet mogelijk transferrecord breken'

'Manchester City gaat voor 'No 1 choice' en moet mogelijk transferrecord breken'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 13:24ma 20-05-2019 om 13:24

Manchester City geeft na de terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht gas voor Harry Maguire. De verdediger van Leicester City wordt in Engeland gebombardeerd tot de 'No 1 choice' van manager Pep Guardiola.

Guardiola is volgens The Daily Mail een bewonderaar van Maguire. Na de competitiewedstrijd tussen Manchester City en Leicester City in het Etihad Stadium (1-0) zouden de twee al hebben gesproken over een mogelijke verhuizing naar het Etihad Stadium.

Leicester ziet het niet zitten om Maguire, international van Engeland, te verkopen. Hij tekende in september nog een nieuw contract tot de zomer van 2023 na een indrukwekkend WK met Engeland en belangstelling van Manchester United.

Manchester City en Leicester City zouden nog niet hebben onderhandeld over een transfersom, maar Engelse media schatten de waarde van Maguire op een slordige 90 miljoen euro. Virgil van Dijk kostte Liverpool anderhalf jaar geleden 84 miljoen. Daarmee is hij op dit moment nog de duurste verdediger ooit.

Aanvankelijk stond ook Matthijs de Ligt op het City-lijstje, maar de belangstelling voor de Ajax-aanvoerder lijkt bekoeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws