'Een speler van FC Utrecht' motiveert Heracles: Ze denken dat ze er al zijn

'Een speler van FC Utrecht' motiveert Heracles: "Ze denken dat ze er al zijn"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 13:38ma 20-05-2019 om 13:38

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 13:40ma 20-05-2019 om 13:40

De spelers van FC Utrecht denken dat ze al in de finale van de play-offs om een Europees ticket staan. Dat stelt Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth, die de 0-2 nederlaag in het Polman Stadion werd aangesproken door één van de Utrechters.

"Meteen na de wedstrijd wenste een speler van FC Utrecht mij succes", vertelt Wormuth op de Heracles-website. "Ik zei: waarmee? Voor volgend seizoen, zei hij. Hij denkt dus dat FC Utrecht zich al heeft geplaatst voor de volgende ronde."

De Duitse trainer gebruikt het als motivatie voor zijn spelers. "Ik heb het daarna ook in de kleedkamer gezegd: zij voelen zich zeker, denken dat ze er al zijn. Maar in Utrecht hebben we altijd kansen en kunnen we voetballen, dat hebben we daar eerder laten zien."

Heracles ging dit seizoen in alle wedstrijden onderuit tegen Utrecht. Maar: "Twee goals maken hoeft geen probleem te zijn, alles is mogelijk. We moeten ons op twee zaken focussen: geen treffers incasseren en zelf scoren. Maar niet te vroeg, dan hebben zij nog veel tijd om zich te herstellen", aldus Wormuth.

Heracles en Utrecht trappen dinsdagavond om 18.30 uur af in Stadion Galgenwaard. Inzet is kwalificatie voor de finale van de play-offs. Daarin is FC Groningen of Vitesse de tegenstander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws