Update: KNVB bevestigt: Slop aan de slag bij Nederlandse voetbalbond

Update: KNVB bevestigt: Slop aan de slag bij Nederlandse voetbalbond

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 16:34ma 20-05-2019 om 16:34

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 15:14wo 22-05-2019 om 15:14

Jeroen Slop treedt zo goed als zeker toe tot de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond laat maandag in een statement op de website weten dat Slop naar voren is geschoven als kandidaat. 

Slop is al meer dan twintig jaar financieel directeur van Ajax. Er komt binnenkort een einde aan de samenwerking: eerder dit seizoen kondigde Slop zijn afscheid aan. Per 1 juli legt de directeur zijn functie neer. 

In Zeist lonkt een nieuwe uitdaging voor Slop. 'De raad van commissarissen betaald voetbal heeft een geschikte kandidaat gevonden voor de vacature die vanaf 15 juni in dit orgaan ontstaat', valt te lezen op de website van de KNVB

Slop kan na 1 juli - dus onmiddellijk na zijn afscheid bij Ajax - aan de slag in Zeist, 'mits de algemene vergadering Betaald Voetbal (AVBV) op 22 mei hiermee instemt.'

Bij de KNVB kan Slop opvolger worden van  Erik Mulder, die per 15 juni in dienst treedt van FC Groningen. Susan Lenderink wordt de nieuwe financieel directeur van Ajax, zo werd onlangs al bekend. 

Update 22/5, 15:14 uur: De KNVB heeft in een officiële verklaring laten weten dat Slop is benoemd tot lid van de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB. Eerder liet de Nederlandse voetbalbond al weten dat Slop naar voren was geschoven als kandidaat. Slop legt per 1 juli na meer dan twintig jaar zijn functie als financieel directeur bij Ajax neer. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws