'Bizar wat we tegen Ajax flikten hè? Ik weet wat je níét moet doen tegen Tadic'

'Bizar wat we tegen Ajax flikten hè? Ik weet wat je níét moet doen tegen Tadic'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 18:40ma 20-05-2019 om 18:40

Willem II-aanvoerder Jordens Peters zag Dusan Tadic afgelopen zomer namens Servië uitblinken op het WK. De linkspoot uit Berlicum kon toen nog niet vermoeden dat hij dit seizoen meerdere malen tegenover de aanvaller van, toen nog, Southampton kwam te staan.

Tijdens het WK werd Tadic al aan Ajax gelinkt. "Vorig jaar zomer keek ik met vrienden naar het WK, zagen we Tadic in actie komen met Servië. Toen zeiden we tegen elkaar dat we het ons niet konden voorstellen dat zo'n speler naar Ajax kwam", vertelt Peters aan Voetbal International. De centrale verdediger concludeert na één seizoen dat Tadic 'de ontbrekende schakel' was in Amsterdam. Tegen ons gaf hij een geweldige assist (één van de in totaal 24 (!), red.) op Veltman. Je hoeft maar te kijken naar zijn rendement en je weet hoe belangrijk hij is voor Ajax."

Heracles Almelo is de enige club die er dit seizoen in is geslaagd om Tadic en Ajax af te stoppen, concludeert aanvoerder Tim Breukers lachend. "Het is vrij bijzonder wat wij hebben geflikt tegen Ajax, hè? Dat we vier punten van ze hebben afgesnoept, werd alleen maar grappiger en meer bizar naarmate ze verder kwamen in de Champions League." De rechtsback kent Tadic nog van hun gemeenschappelijke periode bij FC Twente. "Omdat ik met hem gevoetbald heb, weet ik goed wat je absoluut níét tegen hem moet doen. Je moet elk contact met hem vermijden, want dan gebruikt hij je heel slim als draaischijf en is hij zo langs je."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk jij dat Tadic komende zomer bij Ajax blijft?

Ja
75%
Nee
25%
(8314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws