Ajax maakt transfer wereldkundig: Martinez tekent voor vier jaar in Amsterdam

Ajax maakt transfer wereldkundig: Martinez tekent voor vier jaar in Amsterdam

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 20:07ma 20-05-2019 om 20:07

Ajax heeft zich verzekerd van de diensten van de Argentijn Lisandro Martínez. De 21-jarige verdediger komt over van Defensa y Justicia uit zijn geboorteland en tekent een contract tot medio 2023, met een optie voor nog een jaar. Dat meldt de Eredivisie-kampioen.

"Martínez is een linksbenige speler die achterin op meerdere posities uit de voeten kan", reageert directeur Marc Overmars op de clubsite. "Hij is een verdediger die graag vooruit wil voetballen. Hij brengt een bepaalde mentaliteit mee die we hier goed kunnen gebruiken, vergelijkbaar met wat zijn landgenoot Nico Tagliafico hier laat zien. En Lisandro is nog jong, dus we verwachten dat hij zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen tot een nog betere speler."

De transfer van Martinez hing al in de lucht. Defensa y Justicia kondigde de overstap van de eenmalig Argentijns international al aan. Maandagochtend onderging hij met succes de medische keuring bij Ajax. Naar verluidt kost hij de Amsterdammers zeven miljoen euro. Hij wordt na Tagliafico en Lisandro Magallan de derde Argentijn in de selectie van trainer Erik ten Hag.

Ajax legde eerder al Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) vast voor het nieuwe seizoen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws