Van de Beek gevraagd naar interesse: 'Ook andere jongens staan er fantastisch op'

Van de Beek gevraagd naar interesse: 'Ook andere jongens staan er fantastisch op'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 20:47ma 20-05-2019 om 20:47

Donny van de Beek erkent dat hij het niet altijd makkelijk had aan het begin van het seizoen, maar de tweede seizoenshelft maakte alles goed. De 22-jarige middenvelder knokte zich in het elftal van trainer Erik ten Hag en groeide uit tot een belangrijke kracht.

"Ik heb nooit mijn kop laten hangen", zegt Van de Beek tegen Ajax TV. "Natuurlijk was ik in het begin teleurgesteld en deed het pijn. Maar ik wist dat ik de kwaliteiten heb om belangrijk te zijn voor het team en dat ik mij terug kon knokken. Dat deed ik door nog harder mijn best te doen en er nog meer voor te leven. Meer trainen, op voeding letten. Ik heb de kleine dingetjes extra aangepakt."

Daar kreeg de Oranje-international de nodige hulp bij van zijn ervaren ploeggenoten. "Als je Dusan en Klaas-Jan neemt, dat zijn gewoon toppers. Ze nemen iedereen mee en hebben mij ook zeker geholpen." De groei die Ajax doormaakte leidde tot een heroïsch Champions League-avontuur en de dubbel: zowel de Eredivisie als de KNVB Beker werd gewonnen.

Van de Beek vindt het 'heel speciaal' dat Europa vol lof spreekt over Ajax. "Dat mensen van Ajax hebben genoten, is super belangrijk." Ook de middenvelder staat er goed op en wordt in verband gebracht met diverse buitenlandse clubs. "Dat is in ieder geval een teken dat je goed bezig bent. Ook voor de andere jongens, die staan er ook fantastisch op. Het is een compliment."

Poll

Is Van de Beek al klaar voor de stap naar de Europese top?

(4606 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws