'Onana was mijn eerste vriend bij Ajax, ook Klaas-Jan en Dusan hielpen mij'

'Onana was mijn eerste vriend bij Ajax, ook Klaas-Jan en Dusan hielpen mij'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 22:15ma 20-05-2019 om 22:15

Lassina Traoré heeft zich met de hulp van enkele ploeggenoten uitstekend aangepast bij Ajax, zo laat hij weten in gesprek met Ajax TV. De achttienjarige spits mocht onlangs in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht debuteren in het elftal van trainer Erik ten Hag.

Traoré kwam begin januari over van zusterclub Ajax Cape Town en maakt een snelle ontwikkeling door. "Ik was heel verrast dat ik mee mocht naar Florida en meteen met de grote jongens mocht meedoen", zegt hij op FOX Sports over het winterse trainingskamp. "Het was geweldig. Ik heb er erg van genoten."

Mede dankzij enkele Ajax-spelers paste Traoré zich snel aan. "Ze hebben me goed geholpen. Vooral Onana, want hij spreekt ook Frans. Dus was hij mijn eerste vriend. Daarna hebben ook Klaas-Jan (Huntelaar, red.) en Dusan (Tadic, red.) me geholpen en geprobeerd me beter te laten voelen. "

Na het trainingskamp sloot Traoré aan bij Jong Ajax, waarvoor hij meteen trefzeker was. Hij kwam in totaal veertien keer in actie voor de beloften, waarin hij acht keer scoorde. "Mijn beste wedstrijd was thuis. Ik weet niet meer tegen wie, maar ik scoorde twee keer en gaf een assist."

Desondanks was het geen goed seizoen voor Jong Ajax. "Het seizoen was niet goed. Vorig jaar eindigden we als eerste, nu als negende of elfde of zo, ik weet het niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws