'Driestrijd om De Ligt: Ajax wil geen 'veiling' en hanteert duidelijke vraagprijs'

'Driestrijd om De Ligt: Ajax wil geen 'veiling' en hanteert duidelijke vraagprijs'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 22:55ma 20-05-2019 om 22:55

Drie clubs dingen nog naar de handtekening van Matthijs de Ligt. FC Barcelona blijft de favoriet om de negentienjarige aanvoerder van Ajax in te lijven, maar Bayern München en Juventus geven zich niet gewonnen.

Dat meldt de Spaanse journalist Guillem Balague, die onder meer werkzaam is voor de BBC en AS. Ajax is niet van plan om een 'veiling' te houden. De vraagprijs van de Amsterdammers is duidelijk: De Ligt mag voor zestig à zeventig miljoen euro vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. De Engelse topclubs Liverpool, Manchester United en Manchester City zijn desondanks niet (meer) in de race.

Barça is nog altijd 'wanhopig' om De Ligt aan te trekken. Voorzitter Josep Bartomeu hoopt hem op een soortgelijke manier als Ajax-ploeggenoot Frenkie de Jong te overtuigen, maar de Catalanen hikken tegen de forse eisen van zaakwaarnemer Mino Raiola aan. Bovendien is het niet zeker dat de Oranje-international meteen in de basis staat in Camp Nou.

Die zekerheid krijgt De Ligt wél bij Juventus. De Oude Dame doet er alles aan om hem te overtuigen en wil tevens betalen wat Raiola vraagt. Ook Bayern is bereid om diep in de buidel te tasten, maar die club geniet niet meteen de voorkeur van De Ligt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws