Bosz adviseert begeerde De Ligt: 'Hij zou perfect naast Laporte passen'

Bosz adviseert begeerde De Ligt: 'Hij zou perfect naast Laporte passen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 07:22di 21-05-2019 om 07:22

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 07:24di 21-05-2019 om 07:24

Manchester City zou een ideale club zijn voor Matthijs de Ligt, denkt zijn oud-trainer Peter Bosz. De pas negentienjarige Ajax-aanvoerder wordt begeerd door vrijwel alle Europese topclubs en is volgens Bosz nu al klaar voor een grote transfer.

De Ligt zal wel een club moeten vinden waar hij wekelijks aan spelen toe kan komen, denkt de huidige trainer van Bayer Leverkusen, die Manchester City noemt als optie. De kersverse Treble-winnaar nam dit weekend afscheid van boegbeeld Vincent Kompany. "En Nicolás Otamendi vind ik niet goed genoeg. Hij zou perfect passen naast Aymeric Laporte. Die gaat nog beter spelen met Matthijs naast zich, daar ben ik van overtuigd", vertelt Bosz aan Voetbal International.

FC Barcelona lijkt het meest nadrukkelijk in de markt te zijn voor De Ligt en zou volgens Bosz ook een prima club zijn voor de centrale verdediger. De Ligt zou in dat geval een centraal duo met Gerard Piqué moeten vormen. "Dat zou betekenen, als Samuel Umtiti inderdaad weggaat, dat hij links centraal moet komen te spelen. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn, want Matthijs kan in mijn ogen net zo makkelijk links als rechts centraal spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Bij welke club past De Ligt beter?

(5231 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws