Buijs: 'Ik heb 25 man, in principe kunnen er veertien al op vakantie, haha'

Buijs: 'Ik heb 25 man, in principe kunnen er veertien al op vakantie, haha'

21-05-2019 09:34 Laatste update: 12:34
58

FC Groningen begon de tweede seizoenshelft onder de degradatiestreep, maar staat inmiddels op de drempel van Europees voetbal. De ploeg van trainer Danny Buijs reist dinsdagavond af naar Arnhem om een 2-1 voorsprong tegen Vitesse te verdedigen.

Buijs denkt dat zijn elftal tijdens de heenwedstrijd 'een tikkie' heeft uitgedeeld aan de tegenstander. "Niet alleen omdat we wonnen, maar óók door de manier waarop we dat hebben gedaan", blikt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de 2-1 overwinning in de heenwedstrijd. "Ik vond dat we tegen Vitesse ook echt uitstekend voetbalden."

Wedden

Meer odds

De trainer wil nu vol voor Europees voetbal gaan, hoewel een deel van zijn selectie op zijn laatste benen loopt. "Er zullen vast spelers vermoeid zijn, maar als ze dat vinden of uitstralen, dan moeten ze dat zeggen. Dan gaan ze niet voetballen", kondigt Buijs aan. "Ik heb een selectie van 25 man, dus kunnen er in principe veertien op vakantie", vervolgt hij lachend.

FC Groningen en Vitesse beginnen dinsdag om 20.45 uur aan hun returnduel. De winnaar van de confrontatie gaat met FC Utrecht of Heracles Almelo strijden om een plek in de voorrondes van de Europa League.