'Heel tof te trainen met de jongens die met Ajax schitterden in Champions League'

'Heel tof te trainen met de jongens die met Ajax schitterden in Champions League'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 11:46di 21-05-2019 om 11:46

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 11:56di 21-05-2019 om 11:56

Naast David Neres heeft Ajax met Danilo Pereira nog een Braziliaanse voetballer rondlopen bij de club. De twintigjarige aanvaller vertelt dat hij het niet makkelijk had toen hij eind 2017 naar Ajax verkaste.

"Ik lachte maar een beetje om een goede indruk op iedereen te maken", vertelt hij lachend in gesprek met ESPN. "Vanaf dat moment begonnen ze me te mogen, omdat ik heel speels ben en probeerde mee te komen." Samen met landgenoot Neres kreeg hij twee keer per dag les in Engels. "Nu probeer ik af en toe wat Nederlands, maar het is lastig", geeft hij toe.

Danilo speelt zijn wedstrijden dit seizoen in Jong Ajax, maar stond ook regelmatig op het trainingsveld met het eerste elftal. "Het is heel tof om op het trainingsveld te staan met de jongens die schitteren in de Champions League. Ze behandelen me heel goed en met veel respect."

Landgenoot Neres
De Braziliaan krijgt veel steun van zijn landgenoot Neres. "Hij helpt me enorm, we praten veel. Als Brazilianen moeten we elkaar helpen. Hij zag dat ik moeilijkheden had en steunde me zeker in het begin heel veel", aldus Danilo.

Danilo heeft nu als doel om door te breken in het eerste elftal. "Ik wil naam maken bij deze club, hier geschiedenis schrijven en schitteren in Europa. Ik droom ervan om ooit voor Brazilië en de Olympische ploeg te spelen. (...) De coaches zeggen steeds tegen me: Wees voorbereid, want jouw moment kan elk moment komen. Blijf hard werken en er wacht een mooie toekomst. We geloven in je. Dat geeft me nog meer motivatie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws