VVV haalt tweede aanwinst in vier dagen: 'Blij dat het dit keer gelukt is'

VVV haalt tweede aanwinst in vier dagen: 'Blij dat het dit keer gelukt is'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 12:01di 21-05-2019 om 12:01

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 12:15di 21-05-2019 om 12:15

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Elia Soriano. De Duits-Italiaanse spits komt transfervrij over van het Poolse Krona Kielce. Soriano heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2020 met de optie voor nog een jaar, zo meldt VVV via de officiële kanalen.

De 29-jarige Soriano werd geboren in Darmstadt en werd opgeleid door SV Darmstadt’98. Afgelopen seizoen speelde hij voor het Poolse Korona Kielce, waar hij in 33 wedstrijden tot veertien goals kwam. In Venlo wordt Soriano gezien als de opvolger van de vertrokken Peniel Mlapa. 

"Elia is een waardig opvolger voor Peniel Mlapa. Hij is trouwens eerder al in beeld geweest bij VVV", vertelt manager voetbal Stan Valckx op de website van de Venlonaren. Dat wordt bevestigd door Soriano. "De vorige keer dat we contact hadden, kwam het uiteindelijk niet rond. Ik ben blij dat het dit keer wel gelukt is."

De aanwinst omschrijft zichzelf als een balvaste spits. "Verder ben ik behoorlijk snel, sterk in de één-tegen-één en ik ben tweebenig. Nee, dat is niet aangeboren, maar het resultaat van jarenlang oefenen, samen met mijn broer." Soriano is de tweede aanwinst in korte tijd voor VVV. Vorige week werd de komst van middenvelder Richard Neudecker al wereldkundig gemaakt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws