FC Twente haalt eerste versterking op bij Arsenal: 'Het is snel gegaan'

FC Twente haalt eerste versterking op bij Arsenal: 'Het is snel gegaan'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 15:52di 21-05-2019 om 15:52

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 17:27di 21-05-2019 om 17:27

Julio Pleguezuelo is de eerste zomerversterking van FC Twente. De Spaanse verdediger komt transfervrij over van Arsenal en tekent een contract voor twee jaar in Enschede. Twente bevestigt de komst van Pleguezuelo dinsdag via de officiële kanalen. 

"Het voelt goed hier nu te zijn, in dit prachtige stadion bij deze mooie club. Het contact met FC Twente is afgelopen tijd vrij snel gegaan en ik kijk er naar uit om hier straks te spelen. Aitor en Javier Espinosa ken ik van mijn tijd bij Barcelona en het is mooi om samen met hen te spelen", zegt de kersverse aanwinst van promovendus Twente op de website van zijn nieuwe club

Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen had de 22-jarige Pleguezuelo 'meerdere mogelijkheden': "De wijze waarop hij verdedigt past perfect in ons spelconcept. We hadden Julio al langer op de radar, maar zijn contract met Arsenal liep nog door tot het einde van het seizoen."

"Julio is gevormd in de jeugdopleiding van FC Barcelona en heeft zijn opleiding bij Arsenal voortgezet. Het behoeft geen betoog dat dit een uitstekende basis is. In Nederland hoopt hij zich als eerste elftal speler verder te ontwikkelen." 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@jpleguezuelo, bienvenido a #fctwente 🔴⚽️

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws