Tweede Ajacied op Copa America: ook Tagliafico haalt definitieve selectie

Tweede Ajacied op Copa America: ook Tagliafico haalt definitieve selectie

21-05-2019 18:23 Laatste update: 19:24
38

Nicolas Tagliafico zal komend seizoen met Argentinië te bewonderen zijn op de Copa America. De linksback van Ajax heeft de definitieve selectie van 23 man gehaald, meldt de Argentijnse voetbalbond dinsdag via de officiële kanalen.

Voor Tagliafico zal het zijn tweede eindtoernooi namens La Albiceleste zijn: afgelopen zomer was hij al van de partij tijdens het WK in Rusland. Een andere opvallende naam in de selectie is die van Lionel Messi: de superster van FC Barcelona ontbrak na het WK in zeven van de acht interlands van Argentinië, maar gaat komende zomer alsnog proberen om zijn eerste hoofdprijs namens de nationale ploeg te pakken.

Het eindtoernooi in Brazilië begint voor de Argentijnen op zaterdag 15 juni met een wedstrijd tegen Colombia. Paraguay en 'gastland' Qatar zijn de volgende tegenstanders in de groepsfase. Later in het toernooi komt Tagliafico mogelijk ploeggenoot David Neres tegen. De vleugelaanvaller is opgenomen in de Copa-selectie van organisator Brazilië. Kersvers Ajax-aanwinst Lisandro Martinez maakte eind maart zijn interlanddebuut, maar behoort niet tot de Argentijnse selectie.