FC Utrecht wacht op ingecalculeerde penalty en bereikt vierde finaleplek op rij

FC Utrecht wacht op ingecalculeerde penalty en bereikt vierde finaleplek op rij

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 20:21di 21-05-2019 om 20:21

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 22:34di 21-05-2019 om 22:34

FC Utrecht heeft zich zonder buitensporig veel moeite geplaatst voor de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Dick Advocaat verdedigde een 2-0 voorsprong op Heracles Almelo met verve en liep uiteindelijk uit naar 3-0.

Heracles moest komen en deed dat ook, maar werd efficiënt opgevangen door de thuisploeg. Vlak nadat Riechedly Bazoer geblesseerd uitviel, leek Rico Strieder alsnog een tegendoelpunt cadeau te doen: Adrián Dalmau kon echter niet profiteren van het balverlies van de Duitser. Brandley Kuwas was na een knappe individuele actie dichtbij de 0-1, maar zijn schot van afstand werd knap gepareerd door David Jensen.

FC Utrecht wachtte en wachtte en kreeg na rust zijn vijfde penalty in vier ontmoetingen met Heracles dit seizoen: Cyriel Dessers struikelde over het been van Mats Knoester. Specialist Simon Gustafson hield zijn zenuwen in bedwang vanaf de stip: 1-0. Heracles moest drie keer scoren, maar wekte niet de indruk nog in een miraculeuze comeback te geloven. Gyrano Kerk zorgde zelfs bijna voor 2-0, maar stuitte op de uitstekend uitgekomen Janis Blaswich.

De wedstrijd kabbelde voort richting het eindsignaal, maar de 2-0 kwam er alsnog. Na een mooie aanval van achteruit legde Gustafson met de hak klaar voor Jean-Christophe Bahebeck, die de bal vanuit de tweede lijn in de verre hoek schoof. Dessers miste nog een grote kans op 3-0, maar Bahebeck was in de blessuretijd wél succesvol.

FC Utrecht staat nu voor de vierde keer op rij in de finale van de play-offs. Vorig seizoen moest men het Europese ticket aan Vitesse laten: de Arnhemmers zouden dit seizoen opnieuw de tegenstander kunnen worden, mits ze dinsdagavond afrekenen met FC Groningen. De finalewedstrijden worden afgewerkt op vrijdag 24 en dinsdag 28 mei.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws