FC Utrecht wacht op ingecalculeerde penalty en bereikt vierde finaleplek op rij

FC Utrecht wacht op ingecalculeerde penalty en bereikt vierde finaleplek op rij

21-05-2019 20:21 Laatste update: 22:34
35

FC Utrecht heeft zich zonder buitensporig veel moeite geplaatst voor de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Dick Advocaat verdedigde een 2-0 voorsprong op Heracles Almelo met verve en liep uiteindelijk uit naar 3-0.

Heracles moest komen en deed dat ook, maar werd efficiënt opgevangen door de thuisploeg. Vlak nadat Riechedly Bazoer geblesseerd uitviel, leek Rico Strieder alsnog een tegendoelpunt cadeau te doen: Adrián Dalmau kon echter niet profiteren van het balverlies van de Duitser. Brandley Kuwas was na een knappe individuele actie dichtbij de 0-1, maar zijn schot van afstand werd knap gepareerd door David Jensen.

FC Utrecht wachtte en wachtte en kreeg na rust zijn vijfde penalty in vier ontmoetingen met Heracles dit seizoen: Cyriel Dessers struikelde over het been van Mats Knoester. Specialist Simon Gustafson hield zijn zenuwen in bedwang vanaf de stip: 1-0. Heracles moest drie keer scoren, maar wekte niet de indruk nog in een miraculeuze comeback te geloven. Gyrano Kerk zorgde zelfs bijna voor 2-0, maar stuitte op de uitstekend uitgekomen Janis Blaswich.

De wedstrijd kabbelde voort richting het eindsignaal, maar de 2-0 kwam er alsnog. Na een mooie aanval van achteruit legde Gustafson met de hak klaar voor Jean-Christophe Bahebeck, die de bal vanuit de tweede lijn in de verre hoek schoof. Dessers miste nog een grote kans op 3-0, maar Bahebeck was in de blessuretijd wél succesvol.

FC Utrecht staat nu voor de vierde keer op rij in de finale van de play-offs. Vorig seizoen moest men het Europese ticket aan Vitesse laten: de Arnhemmers zouden dit seizoen opnieuw de tegenstander kunnen worden, mits ze dinsdagavond afrekenen met FC Groningen. De finalewedstrijden worden afgewerkt op vrijdag 24 en dinsdag 28 mei.