De Boer stelt Odegaard-constructie voor: 'Jullie kopen hem, wij kopen hem terug'

De Boer stelt Odegaard-constructie voor: 'Jullie kopen hem, wij kopen hem terug'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 23:23di 21-05-2019 om 23:23

Ronald de Boer is overtuigd: Martin Odegaard is de ideale opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax. De Noorse linkspoot van Vitesse blonk dinsdagavond uit tegen FC Groningen en onderscheidde zich met één doelpunt en twee assists.

Odegaard staat nog altijd onder contract bij Real Madrid, maar Ajax denkt nadrukkelijk aan een huurtransfer van de Noor. De Boer begrijpt dit volkomen, laat de FOX Sports-analist weten na afloop van Vitesse-FC Groningen. "Het is al heel vaak benoemd: als Ziyech weggaat, wie moet dan zijn plek overnemen? Nou, dat is Odegaard", aldus De Boer. "Als je naar vanavond kijkt, denk je: één en één is twee."

De analist vraagt zich echter af of Ajax Odegaard moet willen huren. "Als hij het goed doet bij Ajax, wordt hij daarna verkocht aan Valencia of een Duitse club en dan krijgt Ajax niets. Is dat het waard? Ik denk het niet." Volgens de voormalig Oranje-international is een mogelijke deal alleen aantrekkelijk als Ajax een speciale constructie aangaat. "Een deal maken met Vitesse of een andere club: jullie kopen hem en wij kopen hem meteen weer terug. Als Ajax zich meldt bij Real Madrid, dan gaat er meteen tien miljoen bovenop, misschien wel twintig."

Poll

Stelling: Ajax moet alles op alles zetten voor Odegaard

(9217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws