Huilende Nijland in Arnhem: 'Het is nu best wel een leeg gevoel'

Huilende Nijland in Arnhem: 'Het is nu best wel een leeg gevoel'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 07:07wo 22-05-2019 om 07:07

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 08:13wo 22-05-2019 om 08:13

Hans Nijland hield het dinsdagavond niet droog in de catacomben van het Gelredome. De algemeen directeur van FC Groningen zag zijn club met 3-1 verliezen van Vitesse en zo eindigden de play-offs voor Europees voetbal in de halve finale voor de Trots van het Noorden. Daarmee is ook het definitieve afscheid van Nijland een feit. 

Eind 2018 kondigde Nijland zijn afscheid als directeur aan. Na afloop van de reguliere competitie werden er vanwege de play-offs nog twee wedstrijden vastgeplakt aan zijn 23-jarige regime. Volgens RTV Noord liepen de tranen over de wangen bij Nijland, nadat Groningen dinsdag in Arnhem was uitgeschakeld.

"Het is klaar, zo simpel is het. Je wist dat die 2-1 een hele gevaarlijke uitslag was. We scoren hier dan nog tegen en dat kansje in blessuretijd van Gladon..tja. Dan is het nu best wel een leeg gevoel dat dit echt het einde is", zei hij.

Nijland gaf de credits aan de thuisploeg. "'Zij waren vandaag een maatje te groot voor ons, zo eerlijk moet je zijn. Maar maak je geen zorgen hoor. Morgen pakken we het gewoon weer op. Nog tot het eind van deze maand en dan zit het er echt op voor mij."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws