'Champions League lonkt voor Vlap: belangstelling van nummer drie van Serie A'

'Champions League lonkt voor Vlap: belangstelling van nummer drie van Serie A'

22-05-2019 07:26 Laatste update: 11:34
18

Michel Vlap staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo. Dat melden Italiaanse en Duitse media woensdag. Vlap (21) heeft een waanzinnig seizoen achter de rug bij sc Heerenveen. Hij was in de Eredivisie goed voor 16 doelpunten en 4 assists. 

Atalanta heeft om die reden het oog laten vallen op de aanvallende middenvelder, weten onder meer Fussballtransfers en Calciomercato. De huidige nummer drie van de Serie A is op zoek naar een opvolger van Josip Ilicic; de Sloveense stilist gaat waarschijnlijk aan de slag bij SSC Napoli.

Vlap is de afgelopen maanden aan tal van buitenlandse clubs gelinkt. Onder meer Anderlecht en TSG Hoffenheim zijn naar voren geschoven. Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, zei onlangs dat de club 'geen vraagprijs heeft, omdat Vlap nog voor drie jaar vastligt'. 

Atalanta staat zoals gezegd op de derde plek in Italië en dus ligt de club op koers om zich te kwalificeren voor de Champions League. In de afgelopen jaren haalde Atalanta ook al Marten de Roon (sc Heerenveen), Hans Hateboer (FC Groningen) en Robin Gosens (Heracles Almelo) naar Italië.