'Mensen zeiden dat ik zo ver mogelijk van Veronica Inside vandaan moest blijven'

'Mensen zeiden dat ik zo ver mogelijk van Veronica Inside vandaan moest blijven'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 08:50wo 22-05-2019 om 08:50

De populariteit van Bas Nijhuis is de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen, merkt de arbiter. Dat heeft, denkt hij zelf, vooral te maken met zijn optredens bij Veronica Inside. Nijhuis schuift regelmatig aan bij de voetbaltalkshow. 

Steeds vaker willen voetbalfans met hem op de foto - en Nijhuis denkt te weten waarom. "Dat heeft voor een groot deel met mijn tv-optredens te maken, bij onder meer Veronica Inside waar ik me elke keer weer open opstel. Daarom ben ik ook heel blij dat ik bij Derksen en Genee ben gaan zitten", vertelt hij in gesprek met weekblad Panorama. 

"Ik weet nog goed dat mensen zeiden dat ik daar zo ver mogelijk vandaan moest blijven. Het zou ons vak alleen maar beschadigen, zo kreeg ik te horen. Maar daar was ik het niet mee eens. Dit is juist een programma waar je als scheidsrechter wel moet zitten. Omdat je hier, met al die kijkers, je juist kan profileren."

Nijhuis heeft het gevoel dat er sprake is van een 'kentering': "De scheldpartijen zijn niet helemaal verdwenen, maar het is duidelijk wel wat minder geworden. Zeker aan mijn adres. En dat is mooi, al zijn we er natuurlijk nog lang niet."

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws