Van Persie: 'Ik ga niet een teampie samenstellen, ik vind dat niet eerlijk'

Van Persie: 'Ik ga niet een teampie samenstellen, ik vind dat niet eerlijk'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 09:54wo 22-05-2019 om 09:54

Nu zijn imposante loopbaan definitief ten einde is gekomen, past Robin van Persie ervoor om mee te werken aan lijstjes waarin hij een samenstelling maakt van de beste voetballers met wie hij samen heeft gespeeld. Dat laat hij in gesprek met Voetbal International blijken. 

"Ik ben niet van de lijstjes, ik ga niet een teampie samenstellen van beste spelers met wie ik op het veld heb gestaan", adus RVP. "Ik snap dat het leuk is voor de mensen, maar daarmee zou ik te veel goede spelers tekortdoen. Ik zie het weleens voorbijkomen, hoor, dat jongens dat wel doen, alleen ik vind het niet eerlijk en er is ook niet één de beste."

Nu zijn carrière als prof erop zit, moet de alltime topscorer van Oranje op zoek gaan naar een nieuwe passie. "Of dat nou is in tv-werk, dat ik dan top wil doen als een professional. Een andere sport die ik oppak en waar ik dan iets van probeer te maken. Als het maar van betekenis is, zodat je beseft dat je leeft. Ik wil niet zo'n levenloze kerel worden die om twaalf uur opstaat en niet weet wat hij moet gaan doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws