De Jong trekt lange neus: 'Er wordt gezegd: het ziet er niet uit, bla bla'

De Jong trekt lange neus: 'Er wordt gezegd: het ziet er niet uit, bla bla'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 14:40wo 22-05-2019 om 14:40

PSV staat dit seizoen met lege handen, maar targetman en aanvoerder Luuk de Jong kan persoonlijk terugkijken op een prima seizoen. De Jong was in de Eredivisie goed voor liefst 28 doelpunten. "Het is fijn dat ik goed heb gespeeld terwijl er ook veel mensen zijn geweest die me in de vorige jaren hebben afgemaakt", zegt hij in een groot interview met Voetbal International. 

"Er wordt heel vaak gezegd: het ziet er niet uit, bla bla… Ook dit seizoen was er in het begin nog kritiek. Ik ben daar niet extreem gevoelig voor, maar iedere speler krijgt er wel iets van mee. Inmiddels raakt het me niet meer zo", aldus de Oranje-international.

"Aan het begin van dit seizoen scoorde ik een paar wedstrijden niet en meteen was het: moet Van Bommel De Jong wel laten staan? Maar de trainer was direct heel duidelijk: al scoort Luuk acht wedstrijden niet, hij is voor PSV heel belangrijk. Het is mooi hoe hij dat zei en dat geeft direct veel vertrouwen."

De Jong denkt dat hij het beste seizoen uit z'n carrière achter de rug heeft. "Ja, dat denk ik wel. Ik heb een constant niveau gehaald in de Eredivisie, Europees gezien goed gepresteerd, ik heb de topscorerstitel en ik stond hoog in de diverse lijstjes van Voetballer van het Jaar. Iedere speler kijkt daar toch naar."

Ajax-aanvaller Dusan Tadic was net als De Jong 28 keer trefzeker in competitieverband. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws