Done deal: Manchester United haalt voor het eerst Nederlandse speelster binnen

Done deal: Manchester United haalt voor het eerst Nederlandse speelster binnen

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 15:27wo 22-05-2019 om 15:27

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 16:07wo 22-05-2019 om 16:07

Oranje-international Jackie Groenen vervolgt haar loopbaan bij Manchester United. De middenveldster komt over van 1. FFC Frankfurt, waar ze sinds 2015 onder contract stond.

Voor Groenen betekent het een terugkeer naar Engeland, waar ze eerder al een jaar voor Chelsea speelde. De 46-voudig Oranje-international liet eerder al weten dat ze afscheid zou nemen van 1. FFC Frankfurt. Groenen beschikte over een aflopend contract.

Groenen is de eerste Nederlandse speelster die bij Manchester United aan de slag gaat. Sterker nog: Groenen is de eerste niet-Engelse speelster die door United wordt gecontracteerd. In Engeland komt ze enkele Oranje-internationals tegen. Zo zijn bij Arsenal liefst vier speelsters van Oranje actief. Sari van Veenendaal (keepster), Dominique Bloodworth (verdediger), Daniëlle van de Donk (middenvelder) en Vivianne Miedema (spits) staan allemaal in Londen onder contract.

Volgende maand komt Groenen met de Oranje Leeuwinnen uit op het WK in Frankrijk. In de groepsfase neemt Nederland het op tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. De verwachtingen rond de Oranje Leeuwinnen zijn hooggespannen. Oranje werd in 2017 Europees kampioen in eigen land.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws