KNVB noemt nieuws over aanpassingen Eredivisie 'voorbarig': 'Nog drie partijen'

KNVB noemt nieuws over aanpassingen Eredivisie 'voorbarig': 'Nog drie partijen'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 15:57wo 22-05-2019 om 15:57

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 15:58wo 22-05-2019 om 15:58

De Eredivisie CV 'loopt enigszins voor de muziek uit' met het naar buiten brengen van de beoogde verandering in de Eredivisie. Dat stelt een woordvoerder van de KNVB tegenover De Telegraaf.

De Eredivisie CV liet woensdagochtend middels een groot persbericht weten dat er vanaf het seizoen 2019/20 dat er meerdere veranderingen gaan plaatsvinden. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat twee clubs direct degraderen uit de Eredivisie. De nummer zestien van de Eredivisie doet mee aan de promotie/degradatie play-offs.

Volgens de zegsman staan de beoogde veranderingen in de Eredivisie namelijk nog helemaal niet vast. "Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden. Maar het is nog wel voorbarig", aldus de woordvoerder van de nationale voetbalbond.

"Hier gaat de Eredivisie namelijk niet alleen over", legt de zegsman uit. "Er zijn nog drie partijen die hier iets over moeten zeggen. De beslissing moet uiteindelijk worden genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De spelersraad CSR moet ook een advies uitbrengen. Zij vertegenwoordigen alle spelers. En het lijkt me ook belangrijk wat FOX Sports ervan vindt. Zij zenden de wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws