Dortmund slaat wéér toe en haalt sterspeler weg bij Bayer Leverkusen

Dortmund slaat wéér toe en haalt sterspeler weg bij Bayer Leverkusen

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 16:04wo 22-05-2019 om 16:04

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 16:31wo 22-05-2019 om 16:31

Borussia Dortmund heeft naast Thorgan Hazard ook Julian Brandt binnen. Hij komt over van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Dat laat de club weten via de officiële kanalen. 

Brandt heeft een contract getekend tot medio 2024 bij de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen. "Hoewel Julian Brandt al lang in de Bundesliga speelt en zowel nationaal als internationaal over veel ervaring beschikt, is hij met 23 jaar nog jong en kan hij zich nog verder ontwikkelen", aldus sportief directeur Michael Zorc op de website van Dortmund. "Hij kan op meerdere posities in de aanval worden neergezet en zal ons spel met creativiteit verrijken."

Dortmund en Leverkusen doen geen mededelingen over de transfersom, maar eerder werd een bedrag van 25 miljoen euro genoemd. Die Borussen zijn de laatste twee dagen druk bezig om de selectie voor volgend seizoen op pijl te brengen. Dinsdag werd de komst van Duits international Nico Schulz al gemeld, eerder woensdag bracht de club naar buiten dat Hazard de gelederen komt versterken.

Brandt zelf vertelt dat hij een goed gevoel had bij Dortmund. "Ik kan me hier verder ontwikkelen, dat is een van de hoofdredenen voor mijn transfer", legt hij uit. "Ik heb grote plannen met de jongens, ik heb heel gemotiveerd en optimistisch. Niet alleen wat mijn persoonlijke ontwikkeling betreft, maar voor het hele team."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws