AZ vooral blij met herenakkoord: 'De onderlinge weerstand neemt hierdoor toe'

AZ vooral blij met herenakkoord: 'De onderlinge weerstand neemt hierdoor toe'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 17:32wo 22-05-2019 om 17:32

AZ is blij met de door de Eredivisie CV aangekondigde veranderingen die vanaf volgend seizoen ingaan. Vooral het direct invoeren van het zogenoemde 'herenakkoord' wordt door de Alkmaarders met open armen ontvangen.

Het herenakkoord houdt in dat clubs die een jeugdopleiding heben met een internationale status geen jeugdspelers van elkaar actief zullen benaderen. "Wij zijn tevreden met deze uitkomst, want dit herenakkoord vinden wij een zeer belangrijk punt van de veranderagenda", laat algemeen directeur Robert Eenhoorn weten. "Voor de Eredivisie-clubs is het van belang om hun jeugdspelers te kunnen laten doorstromen naar het eerste elftal."

Eenhoorn vindt de maatregel een verrijking voor de Eredivisie. "Deze maatregel zorgt er namelijk voor dat het niveau in Nederland naar een hoger niveau stijgt doordat de onderlinge weerstand toeneemt", legt hij uit. "Bovendien biedt het kansen aan clubs die willen investeren in hun jeugdopleiding om ook een internationale status te krijgen."

Overigens heeft de KNVB in een reactie laten weten dat het persbericht dat de Eredivisie CV heeft uitgedaan wat voorbarig is. "Hier gaat de Eredivisie namelijk niet alleen over", liet een zegsman eerder weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws