Kuyt, Heitinga en Hofland aan de slag: 'Benieuwd wat dit voor extra's oplevert'

Kuyt, Heitinga en Hofland aan de slag: 'Benieuwd wat dit voor extra's oplevert'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 18:15wo 22-05-2019 om 18:15

Dirk Kuyt, John Heitinga en Kevin Hofland zijn de bekendste namen die de opleiding UEFA Pro gaan volgen. De drie oud-internationals begonnen woensdagmiddag op de KNVB Campus in Zeist aan hun trainerscursus.

Kuyt is benieuwd. "Ik ben heel nieuwsgierig op welke manier de docenten en leercoaches invulling gaan geven aan de opleiding, ook omdat deze is aangepast ten opzichte van voorgaande jaren", zegt de oud-aanvaller van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe op de KVNB-website.

"Ik heb er veel zin in om het te ervaren. Direct na mijn carrière heb ik het trainersdiploma UEFA A gehaald, daar heb ik al veel geleerd", vervolgt Kuyt. "Ik ben benieuwd wat dit nog voor extra's oplevert."

In totaal zijn veertien trainers toegelaten tot de hoogste trainersopleiding van Nederland, die voorheen bekend stond als als cursus Coach Betaald Voetbal. Zij worden begeleid door docenten Gert Aandewiel en Dennis Demmers en de leercoaches Dwight Lodeweges, Gerard Marsman, Sef Vergoossen en Hans Westerhof. Afgestudeerden kunnen na het behalen van het diploma zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws