Go Ahead Eagles door doelpunt in 89ste minuut naar finale play-offs

22-05-2019 20:22 Laatste update: 21:15
91

Go Ahead Eagles heeft zich ten koste van FC Den Bosch geplaatst voor de finale van de play-offs. Jeroen Veldmate kroonde zich in de 89ste minuut tot matchwinner: 1-0.

In de heenwedstrijd van afgelopen zondag deed Go Ahead zichzelf tekort met een 2-2 gelijkspel tegen Den Bosch. Drie dagen later had de ploeg van trainer John Stegeman opvallend weinig te vertellen. Den Bosch domineerde, maar vergat de trekker over te halen.

Kort na rust kreeg Den Bosch een droomkans op de openingstreffer. Jort van der Sande kreeg de bal echter niet in het doel van Go Ahead, dat daardoor mocht blijven geloven in een overwinning. Om wat te forceren besloot Stegeman stormram Thomas Verheijdt in te brengen.

Den Bosch bleef echter de bovenliggende partij en kreeg nóg een opgelegde kans via Sven Blummel. Ook dat leverde geen treffer op. In de 89ste minuut viel de treffer alsnog, maar niet voor Den Bosch. Jeroen Veldmate kopte raak uit een corner.

Go Ahead neemt het in de finale van de play-offs op tegen RKC Waalwijk, dat over twee wedstrijden te sterk was voor Excelsior. De wedstrijden vinden plaats op 25 en 28 mei.