Doek valt voor Excelsior: De spelers hebben hun mond niet opengedaan

Doek valt voor Excelsior: "De spelers hebben hun mond niet opengedaan"

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 21:12wo 22-05-2019 om 21:12

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 23:07wo 22-05-2019 om 23:07

De verslagenheid is groot bij Excelsior, dat woensdagavond degradeerde uit de Eredivisie door een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Luigi Bruins weet niet of hij volgend seizoen met de club in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

"Dit is een klap die hard aankomt", reageert Bruins bij RTV Rijnmond. "De spelers hebben hun mond niet opengedaan in de kleedkamer. Alleen de trainer is aan het woord geweest. Hij zei dat we alleen onszelf kunnen verwijten dat we hier zijn gedegradeerd. We moeten met z'n allen in de spiegel kijken."

Als icoon van Excelsior doet de degradatie Bruins pijn. "Ik voel mezelf extra verantwoordelijk", zegt hij. Bruins heeft een clausule in zijn contract, waardoor hij transfervrij is. "Het is kortdag om dat nu te zeggen. Mijn hart ligt hier, dat is duidelijk en dat weet iedereen. We zullen het zien. Eerst deze klap verwerken."

Excelsior begon voortvarend aan het Eredivisie-seizoen en stond zelfs een tijdje achtste, maar kon in 2019 de vrije val op de ranglijst niet stoppen. Adrie Poldervaart stapte op en Moniz nam het stokje over, maar de interim-trainer slaagde er niet in degradatie af te wenden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws