'Marseille biedt grootverdiener Strootman aan in Premier League-top'

'Marseille biedt grootverdiener Strootman aan in Premier League-top'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 22:02wo 22-05-2019 om 22:02

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 22:10wo 22-05-2019 om 22:10

De kans bestaat dat Kevin Strootman volgend seizoen in de Premier League speelt. Volgens Sky Sports is de 29-jarige middenvelder van Olympique Marseille aangeboden bij Manchester United, Everton en West Ham United.

Strootman maakte vorig jaar de overstap van AS Roma naar Olympique Marseille, maar heeft een slecht seizoen achter de rug met de Franse grootmacht. Marseille kwam niet verder dan de zesde plek in de Ligue 1. Om het hoofd boven water te houden, moet de club deze zomer een aantal grootverdieners van de hand doen. In die categorie valt Strootman, die volgens Sky Sports is aangeboden in de Premier League.

Het is niet bekend of Manchester United, Everton en West Ham de komst van Strootman zien zitten. In de periode van David Moyes en later Louis van Gaal werd de Oranje-international regelmatig gelinkt aan United. Met de twintigjarige Daniel James (Swansea City) lijkt de club echter al een nieuwe middenvelder aan te trekken. Bij Everton is Marcel Brands werkzaam als director of football. Brands haalde Strootman in 2011 van FC Utrecht naar PSV.

Strootman speelde afgelopen seizoen 27 wedstrijden in de Ligue 1, waarin hij één keer tot scoren kwam. Woensdag stapte trainer Rudi Garcia op bij Marseille.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws