Sparta blaast TOP Oss-sprookje uit en is nog één horde verwijderd van Eredivisie

22-05-2019 22:35 Laatste update: 22:47
29

Sparta heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om een Eredivisie-ticket. De return tegen TOP Oss eindigde woensdagavond in een 3-0 overwinning.

Dat was ruim voldoende na de zege (0-2) van afgelopen zondag. TOP Oss ging op Het Kasteel voor een vroege openingstreffer, maar de ploeg van trainer Klaas Wels kwam van een koude kermis thuis. Bart Vriends kopte na een kwartier spelen de 1-0 binnen namens Sparta en maakte daarmee een vroegtijdig einde aan de Brabantse illusies.

Na de treffer van Vriends sloeg Sparta bijna meteen weer toe. Topscorer Lars Veldwijk legde af op Deroy Duarte, die stuitte op keeper Ronald Koeman. Even later kreeg ook Abdou Harroui, de maker van twee goals in de heenwedstrijd, de bal er niet in. De middenvelder ging na een pass van Mohamed Rayhi alleen op het doel af, maar wipte de bal naast.

Na rust was de lucht uit de wedstrijd. TOP Oss werd nog wel gevaarlijk via Delano Ladan, maar moest lijdzaam toezien hoe Sparta in de slotfase het verschil maakte. Ragnar Ache maakte twee doelpunten in een tijdsbestek van twee minuten en leidde Sparta naar de finale van de play-offs. Daarin is De Graafschap de tegenstander.