Faillissement dreigt voor noodlijdend Roda JC: 'Het allerslechtste scenario'

Faillissement dreigt voor noodlijdend Roda JC: 'Het allerslechtste scenario'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 07:42do 23-05-2019 om 07:42

Roda JC koerst mogelijk af op een faillissement. Eigenaar Frits Schrouff, die volgens Voetbal International eigenhandig al 20 miljoen euro in de club stak, is op zoek naar nieuwe investeerders. Lopen overnamegesprekken komende week op niets uit, dan kan het doek snel vallen voor de formatie uit Kerkrade. 

In gesprek met VI erkent directeur Harm van Veldhoven dat de toekomst van Roda op het spel staat. "Journalisten denken graag in extremen. Het allerbeste scenario, of het allerslechtste scenario. In het laatste geval zou dat een faillissement zijn. Maar zover is het zeker nog niet."

"Goed, als de hoofdaandeelhouder besluit de stekker eruit te trekken, dan is het voor veel clubs einde verhaal. Bij ons misschien ook. Maar het hoeft niet. Ik denk dat Roda altijd op de één of andere manier kan blijven bestaan. Alleen is dan wel de vraag welk perspectief er nog over blijft. Moet je opnieuw met die schaaf over de club, en ben je daarna nog in staat om terug te komen?", vraagt hij zich hardop af.

28 mei
Van Veldhoven hoopt op een oplossing. "Er zijn contacten, die hopelijk snel concreet kunnen worden. Wij zijn voorbereid, we hebben alles klaar om te handelen. Om een ploeg te vormen die weer een volgende stap kan zetten. Alleen zijn we nu nog met handen gebonden. Hopelijk komt er snel iemand binnen die ons dat laatste zetje kan geven. En zo niet, tja, dan wordt het heel onrustig. Op 28 mei zal een volgend standpunt worden ingenomen. Maar nu ligt nog alles open."

Schrouff is volgens De Telegraaf bereid om zijn aandelen in Roda gratis van de hand te doen. Uiterlijk 15 juni moet de club een sluitende begroting indienen bij de KNVB. Roda eindigde dit seizoen op de dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws