'Keizer zoekt nieuwe rechtsback en denkt aan oude bekende van Ajax'

'Keizer zoekt nieuwe rechtsback en denkt aan oude bekende van Ajax'

23-05-2019 09:39 Laatste update: 09:49
20

Kenny Tete mag zich verheugen in de belangstelling van Sporting Portugal. Volgens sportkrant A Bola heeft trainer Marcel Keizer z'n oog laten vallen op de rechtsback van Olympique Lyon. 

In Frankrijk is Tete (23) niet zeker van een basisplaats. Dit seizoen stond de voormalig Ajacied twaalf keer in de basis in de Ligue 1. In de Champions League maakte de Nederlandse vleugelverdediger drie keer z'n opwachting. 

Keizer is sinds november 2018 trainer van Sporting Portugal. De oefenmeester kent Tete nog van hun gezamenlijke periode bij Ajax. Volgens A Bola vindt Keizer de dertienvoudig Oranje-international een interessante optie vanwege diens agressieve speelstijl én het feit dat Tete ook op het middenveld uit de voeten kan. 

Tete heeft in Lyon een contract tot medio 2021. De rechtsback is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League. Op 27 mei maakt bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve keuze bekend. Op 6 juni staat de halve finale tegen Portugal op het programma.