'Een Eredivisie voor vrouwen met achttien clubs? Wat een onzin'

'Een Eredivisie voor vrouwen met achttien clubs? Wat een onzin'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 10:58do 23-05-2019 om 10:58

Sarina Wiegman voelt niets voor uitbreiding van de Eredivisie voor vrouwen. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen vindt dat er daarvoor niet genoeg potentieel is in Nederland.

"Een eredivisie voor vrouwen met achttien clubs? Wat een onzin", is de bondscoach duidelijk in een interview met het Algemeen Dagblad. "Dat is het slechtste wat we op dit moment kunnen doen. Dat potentieel is er nog helemaal niet. Wat krijg je dan? Meer tegenstanders ja, maar het niveau wordt niet hoger. Er zijn geen uitdagingen, daar wordt niemand beter van."

Volgend seizoen komen acht teams uit in de Eredivisie voor vrouwen. "Misschien kunnen we langzaamaan doorgroeien naar tien en dan over pakweg een jaar of zeven naar twaalf. Dan heb je een uitdagende competitie zonder opvulling", legt ze uit.

Wiegman vindt verder dat jonge meiden vooral met jongens moeten voetballen. "Het is heel verleidelijk om nu te zeggen: de paardenstaarten in dít team, de kuifjes in dát team. Nee, kijk naar leeftijd, ambitie, niveau en motivatie. Tot pak 'm beet twaalf jaar moeten kinderen sowieso lekker met en door elkaar heen voetballen", vindt ze.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws