'Erik zei: ik hoop dat je vannacht net als Johan Derksen van de trap af flikkert'

'Erik zei: ik hoop dat je vannacht net als Johan Derksen van de trap af flikkert'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 14:58do 23-05-2019 om 14:58

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 15:18do 23-05-2019 om 15:18

Dat de liefde voor FC Twente diep zit bij Erik Dijkstra, heeft Frank Evenblij afgelopen seizoen wel gemerkt. Na de degradatie van de Tukkers naar de Keuken Kampioen Divisie zei Dijkstra tegen zijn collega dat hij 'nooit meer een wedstrijd van de club zou kijken'. 

Dijkstra en Evenblij presenteren samen het populaire Bureau Sport, dat tegenwoordig ook een theatereditie kent. "Na de degradatie zei Erik dat hij nooit meer een wedstrijd zou gaan kijken. Dat heeft 'ie niet lang volgehouden", vertelt Evenblij in gesprek met TC/Tubantia. 

"Wist je trouwens dat Grolsch hem had gevraagd om een tekst te schrijven voor dat kampioensblik? Het moest al in een vroeg stadium gebeuren. Erik wilde uit bijgeloof liever wachten maar dat kon niet. Toen hij de tekst net had ingeleverd, verloor Twente met 4-1 van RKC."

"Even later stonden we met Bureau Sport te spelen in Nijmegen. Daar heb ik 'm live op het podium verteld dat Dordrecht net met 1-0 had gewonnen bij FC Twente", vervolgt de presentator. "Weet je wat 'ie antwoordde? Ik hoop dat je vannacht, als je moet pissen, net als Johan Derksen van de trap af flikkert."

Twente werd eind april, na een doelpuntloos gelijkspel tegen Jong AZ, kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Inmiddels heeft de club afscheid genomen van trainer Marino Pusic. Assistent Gonzalo Garcia Garcia volgt hem op. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws